Keresés

Elérhetőség

Völcsei Judit
Facebook: Szepes Mária Fényháza

fenyhaz@gmail.com

Várakozó kilók

2014.09.23 17:30

Tavasszal az allergián kívül a fogyókúra jelenti még a gondot. Lázasan keressük a nyári ruhákat, élvezni szeretnénk a szabadságot az öltözködésben is. Ekkor azonban érhetnek bennünket apróbb meglepetések is: pl. pár centivel szűkebb lett minden ruha. Gyors megoldásként fogyókúrába kezdünk. Számolgatjuk a megehető kalóriákat, hősiesen koplalunk,s minden nap megpróbáljuk kedvenc ruhadarabunkat,hátha már jól áll. Sajnos a kívánt eredmény néha elmarad, mert-hát igen!- ennek is van lelki háttere.

Az okok között nem kisebb érzés, mint az elfojtott indulat is szerepel. Azt is mondhatnánk, hogy minden egyes kiló egy-egy elfojtott indulatot, haragot jelent. Bizony nem árt megvizsgálni, hogy kinek nem tudjuk igazán elmondani nyíltan érzéseinket, kifejezni haragunkat. Ráadásul, ha gyermekkorban azt szoktuk meg, hogy cumival vagy bármilyen étellel oldják panaszunkat, a jelenben is előszeretettel nyitjuk ki a hűtőajtót étel után matatva stressz oldásként.

Védekezésre is használhatjuk a kilókat. Jól kipárnázottan érezzük biztonságban magunkat, mellyel minden külső-belső támadás ellen védekezni tudunk. Különösen lelkünket, legintimebb érzéseinket ne érje támadás! De ha előre bebiztosítom magam, a lelki fájdalomtól is megvédem magam. Igen,de ezzel együtt sajnos a SZERETETTŐL IS ELZÁROM magam. Ilyenkor jön pótcselekvésként a jól bevált édesség. Egy kis nassolás, hiszen szükségem van a kényeztetésre!!!

Tehát ezeknek az érzéseknek az oldása a tudatalattiban, nagyban befolyásolja, meggyorsítja a fogyást.